OneSails sport

OneSails Sportsegel

Snabba och starka segel med exklusiv teknologi

OneSails har ett brett utbud av segel perfekt för sportig segling där snabba segel för kappsegling kan kombineras med hållbarhet perfekt för cruising.
För segel i vår sport-serie använder vi ett flertal olika teknologier och material vilket ger oss möjlighet att anpassa seglen precis efter hur seglen skall användas och den budget som är uppsatt.

TEKNOLOGIER STORSEGEL & FÖRSEGEL

OneSails VantageOne
MEMBRAN MED FILM, dubbel- eller enkeltaft
Vantage One är membran med komplexa fiberbanor som distribuerar laster jämt över seglet. Alla lastbärande fibrer är designade för att ta upp lasterna i seglets olika delar. Vantage One är alltid individuellt konstruerat för varje specifikt segel. Vantage One passar därför allt från mindre racingbåtar till stora cruisingbåtar.
Den avancerade laminerings- och formprocessen säkerställer ett effektivt, lättrimmat och hållbart segel.
Ett brett urval av fibrer inklusive kolfiber, Twaron (kevlar), Dyneema DSK-99 och polyester ger en stor frihet att anpassa seglet efter användningsområde och budget. Det finns även ett antal olika varianter av taft på båda eller en sida. Varianten Race, med en superlätt taft, passar utmärkt till Code0 och segel för racing.
Vantage One är ett utmärkt alternativ till de andra membranen eftersom det ger otroligt fina och prisvärda segel tillverkade på ett sätt som ger högsta kvalitet.
Vi tycker själva att Vantage One är otroligt fina membran som även sitter på våra egna båtar. För vissa entypsklasser är Vantage One också ett perfekt alternativ.
VANTAGE ONE™️
DUBBELTAFT
VantageOne Dubbeltaft
Lång livslängd med bra motstånd mot mekaniskt slitage. Främst för cruising men passar även stor, överlappande genuor.
Utvändigt lager: Taftväv på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
Färg: Vit, Grå eller Svart
VANTAGE ONE™️
ENKELTAFT
Vantage One enkeltaft
Lätt, flexibelt och med lång livslängd. En sida taft gör att det passar lika bra för racing och cruising.
Utvändigt lager:  Taft på ena sidan, film på den andra
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
Färg: Vit, Grå eller Svart
VANTAGE ONE™️
RACE
Vantage One Race
Superlätt och mjukt alternativ som passar perfekt till Code0, stor & försegel på båtar där vikt är kritiskt.
Utvändigt lager: Superlätt specialtaft på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, polyester, Dyneema SK99 eller en mix.
Färg: Svart eller Grå
VANTAGE ONE™️
FILM / FILM
Vantage One Film/Film
Lätt och snabbt alternativ för racing i alla storlekar.
Utvändigt lager: Mylarfilm
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
OneSails Vector2
MEMBRAN MED obrutna fibrer
Vector2 är resultatet av över 20 års utveckling av konstruktionen av segel med kontinuerliga, obrutna fibrer längs en film. Materialet delar komponenter med M3-tekniken och tillåter segel med en optimal kombination av pris/prestanda. Fibrerna består av försäkrat fibertejjper som appliceras under högt tryck på en film. Till skillnad från andra produkter på marknaden maximerar tejperna den strukturella styrkan i materialet utan att hindra fiberlayouten, vilket ger en bättre hållbarhet i formen på seglet. Ett flertal olika fiber är tillgängliga, till och med Dyneema.
Vector2 fiberlayout
Vector 2 Kolfiber
Prestandaalternativet i Vector2-serien. Kolfiber ger låg vikt och låg töjning. Passar prestandabåtar för racing.
Vector2 Endumax
OneSails är en av de första att utveckla en process för att konstruera segel med kontinuerliga Endumax® UHMWPE fibrer. Endumax® ger oslagbar prestanda och hållbarhet och är mycket motståndskraftigare mot töjning och UV-strålning, precis det som segel upplever, jämfört med andra fibrer. Passar racing och cruising.
Scrim
GRAND PRIX
Högprestanda scrim med en matris av icke vävda fibrer som ger bra skydd mot nötning till en minimal viktökning. Perfekt för racing med låg vikt, bra hållbarhet och minimal töjning.
Race Scrim
RACING
Perfekt scrim för Codesegel på rulle och mindre racers. Låg vikt och liten töjning med noll vattenabsorbering.

Race Scrim
ENDURANCE
En lätt taffeta på sidan ger ett robust segel med bra hållbarhet. Seglet kan konstrueras så taffetan är på insidan vid inrullning så UV-skydd kan appliceras på filmsidan på försegel.
Endurance

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT SEGLA FORTARE OCH LÄNGRE!

kontakta oss!

SPORT UNDANVIND

OneSails Undanvind Sport

Undanvindssegel är antagligen den typ av segel som genomgått den största utvecklingen de senaste åren. Med hjälp av innovationer inom design, material och hantering är seglen mer effektiva i alla register. Undanvindssegel av idag är snabbare i alla vinklar och klarar vilar upp till 45° skenbar vindvinkel. Genom erfarenheter från flerbåts-tester vet vi att fart är lika mycket en funktion av form som storlek på spinnakers, speciellt i alla förhållanden utom platt undanvind. OneSails Sverige erbjuder en stor variation av undanvindssegel för racing och alla våra segel är specialdesignade för din båt.
Vår programvara tar hänsyn till båtens deplacement för att säkerställa att formen matchar båten. Därför pratar vi gärna med dig om just din båts egenskaper. Vi har erfarenhet från allt från America's Cup till One Design-jollar för att kunna ge dig bästa rådgivning.

Gennaker cruising
Asymmetrisk

OneSails asymmetriska spinnakers finns i ett antal grundvarianter beroende på avsedda förhållanden. vi gör även anpassningar i form och material för att passa båten och den övriga garderoben.

OneSails IFS Cableless
IFS

Ett nytt koncept för segel på rulle där kabeln har ersatts av extra förstärkning i seglet självt. Det ger bättre prestanda, lägre laster och ett bredare register för seglet.

OneSails spinnaker
Symmetrisk

Symmetriska spinnakers anpassas efter båten och baseras på en bred erfarenhet, bl a från vindtunneln i Auckland. Vi använder endast de bästa materialen och tar hänsyn till de mätregler som båten skall seglas i.

Stagsegel

Stagsegel kan göra en signifikant skillnad på farten, inte minst på bana. OneSails har under många år utvecklat stagsegel, inte minst för ORCi-kappsegling.

OneSails Kryss Code
Flygande fock

Utvecklad som ett hemligt vapen för ORCi-VM 2019 där seglet bidrog till guldmedaljen. Ett segel som kan användas som en fock i lättare vindar. Ger mer yta och används med fördel på sträckbogar. Använder IFS-systemet utan kabel.

LÄS MER Om Undanvind
OneSails Segeltabell

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna ett förslag på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.