OneSails design produktion

Design och produktion i Sverige

Segel designade och tillverkade av segelmakare i Sverige

SEGELDESIGN

Avancerade verktyg och erfarenhet

Våra segel designas av Patrik Erlandson, en av få svenskar som designat segel till Americas Cup, Volvo Ocean Race och andra projekt på absolut högsta nivå. Förutom erfarenheter från den absoluta toppnivån i vår sport designar Patrik för det mesta till båtar som är betydligt vanligare på våra breddgrader. Våra lokala entyps-klasser och familjebåtar.
Vi har även tillgång till samtliga designers vid respektive loft och OneSails chefsdesigner på loftet i Italien.
Förutom Patriks gedigna kunskaper ger även våra segelmakares erfarenheter värdefull input i design av segel. Med många timmar på vattnet i en mängd båttyper och sammanlagt över 50 SM-medaljer finns det mycket kollektiv kunskap att dra nytta av.
OneSails filosofi är att alltid vara i framkant av utvecklingen, och en viktig komponent är vårt FSI laboratorium. FSI står för Fluid Structure Interaction och är ett steg ytterligare från CFD. FSI ger realtidsdata av de faktorer som påverkar formen på segel. Det är luftflöde, laster i seglet, riggens inverkan och materialpåverkan. Vårt FSI-team kan också samverka med båtdesigners för att skapa en integrerad process kring utvecklingen av båt, rigg och segel.
Alla segel i vår Racing-serie genomgår en FSI-optimering innan de produceras vilket ger de bästa seglen och säkerställer att inget lämnas åt slumpen.
Alla OneSails loft världen över har tillgång i realtid till vår unika databas av tidigare designer, allt från de Optimistsegel som vunnit 3 VM, seglen som vann ORCi-VM 2019 till världens största Super Yacht-segel.

Segeldesign
Storsegel FSI

CFD / FSI DESIGNSTUDIE

Produktion i Sverige

Lokal kunskap och hantverk

Vår styrka ligger i den unika kombinationen av vårt lokala hantverk och de internationella resurserna inom OneSails.
Med egen tillverkning på loftet i Oxelösund är vi en av få segelmakare i Sverige som faktiskt tillverkar segel. Det är ju allt vanligare att segel tillverkas, och kanske till och med designas, i ett lågkostnadsland och levereras färdigt till loftet i Sverige. Vi tycker att själva hantverket på ett loft spelar roll, och tror att kunder värdesätter den servicen och yrkeskunskapen en segelmakare besitter.

Produktion i Sverige
Loft i Sverige
Tillverkning i Sverige

TJÄNSTER VI ERBJUDER

I vår nya och nyligen expanderande lokaler syr vi segel, servar segel och tillverkar kapell och andra tillbehör för din segling. Förutom att erbjuda vad vi tycker är världens bästa segel säljer vi tillbehör för aktiv segling. Vi har ett urval av den bästa utrustningen för segling, block, ringar, tamp och annat.
Vi kan även hjälpa dig att komma vidare med din segling i clinics, data-loggning och analys.
Med en av Sveriges mest erfarna segeldesigners gör vi också utvärderingar och optimeringar av båt och segelgarderob för olika mätregler.

DÄRFÖR SKALL DU VÄLJA ONESAILS

UNIK TEKNOLOGI

I över 10 år har OneSails utvecklat unika tekniker för att tillverka segel i ett stycke och göra dem tillgängliga för både racing- och cruisingseglare

Prestanda

Egenskaper som låg vikt, förmåga att behålla formen och hållbarhet ger bättre prestanda jämfört med traditionella segel.

kvalitet

Segel som designas och tillverkas efter högsta standard av utvalda komponenter ger högsta kvalitet och hållbarhet. Våra exklusiva membran tillverkas i Europa och vi har ett eget loft för tillverkning i Sverige.

service

Service är en kärnverksamhet för oss på OneSails. Vi servar alla segel vid vårt fullt utrustade loft. Vi gör även översyner, service och reparationer.

design

Segel som designas och tillverkas efter högsta standard av utvalda komponenter ger högsta kvalitet och hållbarhet. Våra exklusiva membran tillverkas i Europa och vi har ett eget loft för tillverkning i Sverige.

svensk tillverkning

Vi är ett av få loft med tillverkning i Sverige. Det innebär att vi kan erbjuda dig all den service och kunskap som ett segelmakeri skall göra.

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna ett förslag på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.