OneSails Cruising

OneSails Cruisingsegel

Snabba och tåliga segel för cruising

Med OneSails för cruising får du extra fart, lättare och tåligare segel som ger enklare hantering.
Vi erbjuder segel i en mängd olika material och tillverkningsmetoder för att anpassa seglen till just din båt, din segling och din budget. Vi gör vårt yttersta för att på ett enkelt sätt guida dig igenom de val som ett nytt segel innebär.
De senaste åren har vi utvecklat undanvindssegel och Code-segel specifikt för att förenkla seglingen för familjesegling.
Det breda urvalet av material gör att vi tillverkar segel för alla typer och storlekar av båtar.
På senare år har levererat många membran-segel till familjebåtar vilket ger en ny dimension till seglingen. Bättre fart, lägre krängning och enklare hantering.

Panelsegel

Vävd duk
Vävd duk - Ett underskattat material
Vävda dukar är fortfarande populära och utvecklas ständigt. De har inte film eller lim som kan brytas ned. En vävd duk består av trådar i 90° vinkel och är robusta, tåliga och prisvärda. För att stå emot diagonala laster har man kommit på en metod so kallas "heat setting" där polyesterfiber krymps av värme vilket ger ett stabilare och kompaktare material.
Vävd duk Hydranet
Laminat Cruising
1. Tafft, här på båda sidor
2. Mylarfilm
3. Strukturella trådar
4. X-ply för utökad livslängd
Laminat - Perfekt för cruising?
Laminat är ett material där strukturella trådar inkapslas av två filmer. Filmerna kan också kombineras med sk tafft på utsidan för utökat skydd och livslängd. De olika lagren läggs ofta multi-axiellt för att hålla formen bättre. Dessa segel håller mekaniskt mycket bra över tid. Jämfört med vävda material är de tyngre.
Passar för: All cruising där hållbarhet är viktigt och låg vikt spelar mindre roll, med bättre prestanda än dacron.
OneSails crosscut
Cross cut
Skärning
Cross-cut är horisontella paneler vilket ger ett robust och enkelt segel. Dock tas laster utanför materialets trådriktning upp ordentligt. Därför blir materialets kvalitet viktigt.
Passar för: Enklare segel där lågt pris är viktigt eller entypsregler.
Triradial ger möjlighet att skapa segel som lättare och stabilare jämfört med cross-cut. De radiella panelerna anpassas efter lasterna i seglet. Vi använder material speciellt utvecklade för denna typ av segel.
Passar för: Cruising med en bra kombination av hållbarhet i formen och mot slitage.
OneSails triradial
Triradial
OneSails Membran
Membran - Den moderna teknologin
För att effektivt hålla formen i seglet är de strukturella trådarna lagda i böjda linjer efter lasterna i seglet, speciellt för varje individuellt segel. Det finns två filosofier och tillverkningsmetoder. Det är membran med 3D laminerade obrutna fibrer eller individuella laminerade paneler med horisontella sömmar. OneSails har flera varianter: VantageOne™️, Vector2™️ och kompositen 4T FORTE™️ vilka passar alla typer av segel. De kan även anpassas särskilt för utmärkt slitstyrka.
Passar för: Cruising med fokus på prestanda, låg vikt och enkel hantering.

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT SEGLA FORTARE OCH LÄNGRE!

kontakta oss!

UNDANVIND FÖR CRUISING

OneSails undanvind cruising

Undanvindssegel för cruising är designade för säker oc henkel hantering på få personer. Alla segel är utvecklade med CFD-simulering för absolut bästa egenskaper. Materialen är de bästa för cruising och med strumpa eller en rulle blir hanteringen en barnlek.

Gennaker cruising
Gennaker

Gennaker för cruising är designade för ett brett användningsområde och enkel hantering.

OneSails IFS Cableless
IFS

Ett nytt koncept för segel på rulle där kabeln har ersatts av extra förstärkning i seglet självt. Det ger bättre prestanda, lägre laster och ett bredare register för seglet.

OneSails spinnaker
Spinnaker

Cruisingspinnakers är anpassade för cruising med ett brett register och förlåtande egenskaper, för att slippa konstant trimning.

OneSails FFR
FFR - Flat Furling Reacher

OneSails har utvecklat ett segel som är en evolution av en Code0. Ett segel att använda i lättvind upp till 50° vindvinkel för att ge extra kraft. Det kan även användas på undanvind om det blåser mycket för att stabilisera båten. Tillverkad i kraftig nylon på rulle med en kabel gör seglet stabilt och enkelt att hantera.

OneSails PFR
PFR - Power Furling Reacher

Utvecklad som ett hemligt vapen för ORCi-VM 2019 där seglet bidrog till guldmedaljen. Ett segel som kan användas som en fock i lättare vindar. Ger mer yta och används med fördel på sträckbogar. Använder IFS-systemet utan kabel.

LÄS MER Om Undanvind
OneSails segeltabell

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna ett förslag på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.