OneSails membran

OneSails Membran

OneSails erbjuder tre olika typer av membransegel, M3, Vector2 och Vantage One.
Ett membran kan beskrivas som fibrer mellan filmer. Fibrerna kan vara av olika material, kolfiber, Dyneema, Twaron eller polyester och filmerna kan också variera. Man kan ha endast en film på var sida av fibrerna eller flera beroende på vilka egenskaper man eftersträvar.
OneSails har tre olika serier av laminat beroende på tillverkningsteknik. Det ger olika typer av material och pris. De olika serierna passar också olika typer av båtar och användande vilket ger oss alla möjligheter att hitta en kombination som passar just din typ av segling och din typ av båt.

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT SEGLA FORTARE OCH LÄNGRE!

kontakta oss!
OneSails VantageOne
PANELMEMBRAN MED FILM ELLER FILMLESS
Vantage One är membran med komplexa fiberbanor som distribuerar laster jämt över seglet. Seglen lamineras i sektioner innan de sätts samman till ett membran. Trots att fibrerna inte är sammanhållna är de lagda så att laster distribueras jämt. Laminerings- och formprocessen säkerställer ett effektivt, lättrimmat och hållbart segel.
Ett brett urval av fibrer inklusive kolfiber, Twaron (kevlar), Dyneema DSK-99 och polyester ger en stor frihet att anpassa seglet efter användningsområde och budget. Det finns även ett antal olika varianter av taffeta på båda eller en sida. Varianten TFT, en superlätt taffeta, och Black Naked passar utmärkt till Code0 och liknande segel.
Vantage One är ett utmärkt alternativ till de mer avancerade tillverkningsmetoderna och ger otroligt fina och prisvärda segel tillverkade på ett sätt som motsvarar många andra fabrikats metoder.
Lätt och snabbt alternativ för racing i alla storlekar.
Utvändigt lager: Mylarfilm
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Kolfiber/Twaron, Twaron eller polyester
Lång livslängd med bra motstånd mot mekaniskt slitage. Främst för cruising.
Utvändigt lager: Mylarfilm+polyester taffeta på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Kolfiber/Twaron, Twaron eller polyester
Lätt, flexibelt och med lång livslängd. Utan film och lim med anti-mögel och UV-skydd behandlad yta. Passar lika bra för racing , cruising och Super Yachts.
Utvändigt lager: Filmlös taffeta på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Kolfiber/Twaron, Twaron eller polyester
Fördelarna med taffeta med den låga vikten med film. Alternativ med längre livslängd än film/film för både racing och cruising.
Utvändigt lager: 6 mikron film+ aerospace TFT taffeta på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Kolfiber/Twaron, Twaron, polyester, Dyneema SK99 eller Dyneema SK99/Twaron
Superlätt och mjukt alternativ till Double Filmless som passar perfekt till Code0, lättvindsförsegel och mindre båtar där vikt är kritiskt.
Utvändigt lager: 6 mikron film+ aerospace TFT taffeta på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Kolfiber/Twaron, Twaron, polyester, Dyneema SK99 eller Dyneema SK99/Twaron
OneSails Vector2
MEMBRAN MED obrutna fibrer
Vector2 är resultatet av över 20 års utveckling av konstruktionen av segel med kontinuerliga, obrutna fibrer längs en film. Materialet delar komponenter med M3-tekniken och tillåter segel med en optimal kombination av pris/prestanda. Fibrerna består av försäkrat fibertejjper som appliceras under högt tryck på en film. Till skillnad från andra produkter på marknaden maximerar tejperna den strukturella styrkan i materialet utan att hindra fiberlayouten, vilket ger en bättre hållbarhet i formen på seglet. Ett flertal olika fiber är tillgängliga, till och med Dyneema.
Prestandaalternativet i Vector2-serien. Kolfiber ger låg vikt och låg töjning. Passar prestandabåtar för racing.
OneSails är en av de första att utveckla en process för att konstruera segel med kontinuerliga Endumax® UHMWPE fibrer. Endumax® ger oslagbar prestanda och hållbarhet och är mycket motståndskraftigare mot töjning och UV-strålning, precis det som segel upplever, jämfört med andra fibrer. Passar racing och cruising.
GRAND PRIX
Högprestanda scrim med en matris av icke vävda fibrer som ger bra skydd mot nötning till en minimal viktökning. Perfekt för racing med låg vikt, bra hållbarhet och minimal töjning.
RACING
Perfekt scrim för Codesegel på rulle och mindre racers. Låg vikt och liten töjning med noll vattenabsorbering.

ENDURANCE
En lätt taffeta på sidan ger ett robust segel med bra hållbarhet. Seglet kan konstrueras så taffetan är på insidan vid inrullning så UV-skydd kan appliceras på filmsidan på försegel.
OneSails M3
med obrutna fibrer utan lim
M3 är uppbyggt av kontinuerliga, sammanhängande high-modulous fibrer i en "limfri" lamineringsprocess vilket ger segel som är väldigt tåliga mot töjning men samtidigt mjuka och flexibla. Det ger ett material som är ett stort steg framåt jämfört med andra teknologier, där fibrer sitter i resin för att fungera. Värme och tryck samverkar i en kontrollerad miljö tillsammans med polymer vilket smälter samman materialet, utan lim. 3 års garanti mot delaminering.

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna en offert på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.