OneSails membran

OneSails Membran

Vantage OneVector 2

OneSails erbjuder två olika typer av membransegel, Vantage One och Vector2.
Ett membran kan beskrivas som fibrer mellan filmer. Fibrerna kan vara av olika material, kolfiber, Dyneema, Twaron, Technora eller polyester och filmerna kan också variera. Man kan ha en taft på ena eller båda sidorna av seglet beroende på vilka egenskaper man eftersträvar.
OneSails olika serier av laminat har lite olika tillverkningsteknik. Det ger olika typer av material och pris. De olika serierna passar också olika typer av båtar och användande vilket ger oss alla möjligheter att hitta en kombination som passar just din typ av segling och din typ av båt.
För de allra flesta seglare är Vantage One ett bra val med en kombination av lätt vikt, styrka och hållbarhet över tid. VantageOne Race är ett material som vi är ensamma om vilket ger perfekta segel för båtar som både kappseglar och semesterseglar.

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT SEGLA FORTARE OCH LÄNGRE!

kontakta oss!
OneSails VantageOne
MEMBRAN MED FILM, dubbel- eller enkeltaft
Vantage One är membran med komplexa fiberbanor som distribuerar laster jämt över seglet. Alla lastbärande fibrer är designade för att ta upp lasterna i seglets olika delar. Vantage One är alltid individuellt konstruerat för varje specifikt segel, både till form fiberval och fiberbanor i seglet. Det gör våra Vantage One unika. Vantage One passar därför allt från mindre racingbåtar till stora cruisingbåtar.
Den avancerade laminerings- och formprocessen säkerställer ett effektivt, lättrimmat och hållbart segel. Ett brett urval av fibrer inklusive kolfiber, Twaron (kevlar), Dyneema DSK-99 och polyester ger en stor frihet att anpassa seglet efter användningsområde och budget. Det finns även ett antal olika varianter av taft på båda eller en sida.
Vantage One Race är en version där ett unikt kompositmaterial gjuts på båda sidor om fibrerna istället för en mylarfilm. Den har styrka likt mylar men tål att hanteras, skrynklas & fladdras utan bestående deformation. Detta ger låg vikt med bättre hållbarhet. Eftersom vi kan välja fibrer passar den de flesta båtstorlekar.
Vantage One är ett utmärkt alternativ eftersom det ger otroligt fina och prisvärda segel tillverkade på ett sätt som ger högsta kvalitet.
Vi tycker själva att Vantage One är otroligt fina membran och sitter därför ofta på våra egna båtar. För vissa entypsklasser är Vantage One också ett perfekt alternativ.
VANTAGE ONE™️
DUBBELTAFT
VantageOne Dubbeltaft
Lång livslängd med bra motstånd mot mekaniskt slitage. Främst för cruising men passar även storsegel & överlappande genuor där livslängd är avgörande.
Utvändigt lager: Taftväv på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
Färger: Vit, Svart, grå
VANTAGE ONE™️
ENKELTAFT
Vantage One enkeltaft
Lätt, flexibelt och med lång livslängd. En sida taft gör att det passar lika bra för racing och cruising. En bra kombination av prestanda och hållbarhet.
Utvändigt lager:  Taft på ena sidan, film på den andra
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
Färger: Vit, Svart, grå
VANTAGE ONE™️
RACE
Vantage One Race
Superlätt och mjukt alternativ som passar perfekt till stor- och försegel samt Code-segel på båtar där vikt är kritiskt, men där man även får extra skydd jämfört med film/film. Svart eller grå nyans. VantageOne Race är ett avancerat material endast tillgängligt för OneSails Sverige.
Utvändigt lager: Gjuten komposit på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, polyester, Dyneema SK99 eller en mix.
Färger: Standard svart eller grå.
VANTAGE ONE™️
FILM / FILM
Vantage One Film/Film
Lätt och snabbt alternativ för racing i alla storlekar. Låg vikt men mindre motståndskraft mot mekaniskt slitage.
Utvändigt lager: Mylarfilm
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
OneSails Vector2
MEMBRAN MED obrutna fibrer
Vector2 är resultatet av över 20 års utveckling av konstruktionen av segel med kontinuerliga, obrutna fibrer längs en film. Materialet delar komponenter med M3-tekniken och tillåter segel med en optimal kombination av pris/prestanda. Fibrerna består av förstärkta fibertejjper som appliceras under högt tryck på en film. Till skillnad från andra produkter på marknaden maximerar tejperna den strukturella styrkan i materialet utan att hindra fiberlayouten, vilket ger en bättre hållbarhet i formen på seglet. Ett flertal olika fiber är tillgängliga, till och med Dyneema.
Vector2 fiberlayout
Vector 2 Kolfiber
Prestandaalternativet i Vector2-serien. Kolfiber ger låg vikt och låg töjning. Passar prestandabåtar för racing.
Vector2 Endumax
OneSails är en av de första att utveckla en process för att konstruera segel med kontinuerliga Endumax® UHMWPE fibrer. Endumax® ger oslagbar prestanda och hållbarhet och är mycket motståndskraftigare mot töjning och UV-strålning, precis det som segel upplever, jämfört med andra fibrer. Passar racing och cruising.
Scrim
GRAND PRIX
Högprestanda scrim med en matris av icke vävda fibrer som ger bra skydd mot nötning till en minimal viktökning. Perfekt för racing med låg vikt, bra hållbarhet och minimal töjning.
Race Scrim
RACING
Perfekt scrim för Codesegel på rulle och mindre racers. Låg vikt och liten töjning med noll vattenabsorbering.

Race Scrim
ENDURANCE
En lätt taffeta på sidan ger ett robust segel med bra hållbarhet. Seglet kan konstrueras så taffetan är på insidan vid inrullning så UV-skydd kan appliceras på filmsidan på försegel.
Endurance

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna ett förslag på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.