OneSails Racing

OneSails Racingsegel

Våra snabbaste och absolut mest avancerade segel

OneSails har designat segel för en mängd vinnare på nationell, europeisk och internationell nivå inom flertalet mätregler, men även i de mest konkurrensutsatta One Designklasserna. OneSails Racing är segel skräddarsydda för de specifika behov kappsegling på högsta nivå kräver. Vi bygger segel med en ultimat kombination av prestanda och hållbarhet med hjälp av våra avancerade material och designverktyg. Vår exklusiva 4T FORTE™ komposit är segel med obrutna fibrer vilket ger oss möjlighet att bygga lättare segel som håller formen bättre. För Racing på klubbnivå är VantageOne Race ofta ett mycket bra val med en kombination av prestanda, formbeständighet och pris.
Vi kan även låta seglen genomgå en FSI-optimering, ett steg till jämför med CFD.

STORSEGEL OCH FÖRSEGEL

4T FORTE skiljer sig mot andra laminat eftersom det är en komposit. 4T FORTE innehåller de senaste high-modulus fibrerna fast utan mylar film eller lim som laminatsegel innehåller. Med en mikrolager-struktur som lamineras samman, får man ett stabilt och hållbart segel som inte sträcker sig.
LÄS MER Om 4t forte
OneSails 4TForte
4TFORTE
4T FORTE™
225R*
325R
Referens: mylar membran
Strukturella fibrer
STR Solid Stripes™
High Modulus
STR Solid Stripes™
High Modulus
Kolfiber
FÄRG
Svart
Svart
Film
Modulus i struktur
210
245
210
UV stabilitet
1,6
1,9
1
*(lämplig för båtar upp till 47 fot)
4TFORTE Naked
4T FORTE Naked är den ultimata utvecklingen av 4T FORTE med den högsta last/vikt ration per m². Speciellt utvecklad för Grand Prix-racing ger den bästa formstabiliteten relaterat till vikt, oavsett fabrikat på segel.
OneSails 4TForte N
4TFORTE Naked
4T FORTE™
325R
Referens: mylar membran
Strukturella fibrer
STR Solid Stripes™
High Modulus
Kolfiber
FÄRG
Svart/Svart
Film
Modulus i struktur
245
210
UV stabilitet
1,7
1
EXKLUSIVA FÖRDELAR
OneSails 4T FORTE är helt enkelt de bästa seglen tillgängliga på marknaden med avseende på kvalitet, teknologi, formbeständighet och hållbarhet. 4T FORTE har som standard ett antal exklusiva fördelar som påtagligt förbättrar prestanda, vikt och hanterbarhet.
 1. Segel i ett stycke utan begränsning i storlek
 2. Komposit-laminat byggt med MMS-teknologi i en vacuum-polymeriserad matris
 3. Värmeformad konstruktionsprocess
 4. Obrutna STR Solid Stripes™️
 5. OneSD™️ microchip för loggning
 6. Integrerade förstärkningar
 7. Integrerade lattfickor
 8. Dyneema liklinor
 9. Profilerade lattor
 10. Integrerade spridarförstärkningar
 11. Race segelsäck
OneSails 4TForte storsegel
OneSails VantageOne
MEMBRAN FÖR RACING
Vantage One är membran med komplexa fiberbanor som distribuerar laster jämt över seglet.
Vantage One är alltid individuellt konstruerat & designat för varje specifikt segel, både till form, fiberval och fiberbanor i seglet. Det gör våra Vantage One unika.
Den avancerade laminerings- och formprocessen säkerställer ett effektivt, lättrimmat och hållbart segel.
Ett brett urval av fibrer inklusive Kolfiber, Twaron (kevlar), Dyneema DSK-99 och Polyester ger en stor frihet att anpassa seglet efter användningsområde och budget.
För racing använder vi främst två versioner av Vantage One, Race eller Film/Film.
Vantage One Race är en version där ett unikt kompositmaterial gjuts på båda sidor om fibrerna istället för en mylarfilm. Den har styrka likt mylar men tål att hanteras, skrynklas & fladdras utan bestående deformation. Detta ger låg vikt med bättre hållbarhet. Eftersom vi kan välja fibrer passar den de flesta båtstorlekar.
Vantage One Film/Film är fibrer mellan två mylarfilmer. Det ger lägsta vikt & passar bra för racing i entypsklasser & mindre båtar där låg vikt är kritiskt.
VANTAGE ONE™️
RACE
Vantage One Race
Superlätt och mjukt alternativ som passar perfekt till stor- och försegel samt Code-segel på båtar där vikt är kritiskt, men där man även får extra skydd jämfört med film/film. Svart eller grå nyans. VantageOne Race är ett avancerat material endast tillgängligt för OneSails Sverige.
Utvändigt lager: Gjuten komposit på båda sidor
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, polyester, Dyneema SK99 eller en mix.
VANTAGE ONE™️
FILM / FILM
Vantage One Film/Film
Lätt och snabbt alternativ för racing i alla storlekar. Låg vikt men mindre motståndskraft mot mekaniskt slitage.
Utmärkt för entypsklasser & mindre båtar.
Utvändigt lager: Mylarfilm
Strukturell fiber: Val av: Kolfiber, Twaron, Technora, Dyneema eller polyester
LÄS MER Om VANTAGE ONE

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT SEGLA FORTARE OCH LÄNGRE!

kontakta oss!

RACING UNDANVINDSSEGEL

OneSails Racing undanvind

Undanvindssegel är antagligen den typ av segel som genomgått den största utvecklingen de senaste åren. Med hjälp av innovationer inom design, material och hantering är seglen mer effektiva i alla register. Undanvindssegel av idag är snabbare i alla vinklar och klarar vilar upp till 45° skenbar vindvinkel. Genom erfarenheter från flerbåts-tester vet vi att fart är lika mycket en funktion av form som storlek på spinnakers, speciellt i alla förhållanden utom platt undanvind. OneSails Sverige erbjuder en stor variation av undanvindssegel för racing och alla våra segel är specialdesignade för din båt.
Vår programvara tar hänsyn till båtens deplacement för att säkerställa att formen matchar båten. Därför pratar vi gärna med dig om just din båts egenskaper. Vi har erfarenhet från allt från America's Cup till One Design-jollar för att kunna ge dig bästa rådgivning.

Gennaker cruising
Asymmetrisk

OneSails asymmetriska spinnakers finns i ett antal grundvarianter beroende på avsedda förhållanden. vi gör även anpassningar i form och material för att passa båten och den övriga garderoben.

OneSails IFS Cableless
IFS

Ett nytt koncept för segel på rulle där kabeln har ersatts av extra förstärkning i seglet självt. Det ger bättre prestanda, lägre laster och ett bredare register för seglet.

OneSails spinnaker
Symmetrisk

Symmetriska spinnakers anpassas efter båten och baseras på en bred erfarenhet, bl a från vindtunneln i Auckland. Vi använder endast de bästa materialen och tar hänsyn till de mätregler som båten skall seglas i.

Stagsegel

Stagsegel kan göra en signifikant skillnad på farten, inte minst på bana. OneSails har under många år utvecklat stagsegel, inte minst för ORCi-kappsegling.

OneSails Kryss Code
Flygande fock

Utvecklad som ett hemligt vapen för ORCi-VM 2019 där seglet bidrog till guldmedaljen. Ett segel som kan användas som en fock i lättare vindar. Ger mer yta och används med fördel på sträckbogar. Använder IFS-systemet utan kabel.

LÄS MER Om Undanvind
OneSails undavind polar

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna ett förslag på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.