OneSails Racing

OneSails Racingsegel

Våra snabbaste och absolut mest avancerade segel

OneSails har designat segel för en mängd vinnare på nationell, europeisk och internationell nivå inom flertalet mätregler, men även i de mest konkurrensutsatta One Designklasserna. OneSails Racing är segel skräddarsydda för de specifika behov kappsegling på högsta nivå kräver. Vi bygger segel med en ultimat kombination av prestanda och hållbarhet med hjälp av våra avancerade material och designverktyg. Våra exklusiva 4T FORTE™ komposit och M3™ laminat är segel med obrutna fibrer vilket ger oss möjlighet att bygga lättare segel som håller formen bättre. För Racing på klubbnivå är VantageOne Race ofta ett mycket bra val med en kombination av prestanda, formbeständighet och pris.
Alla våra segel i dessa material genomgår en FSI-optimering, ett steg till jämför med CFD.

STORSEGEL OCH FÖRSEGEL

4T FORTE skiljer sig mot andra laminat eftersom det är en komposit. 4T FORTE innehåller de senaste high-modulus fibrerna fast utan mylar film eller lim som laminatsegel innehåller. Med en mikrolager-struktur som lamineras samman, får man ett stabilt och hållbart segel som inte sträcker sig.
LÄS MER Om 4t forte
OneSails 4TForte
4T FORTE™
125E*
125R
225R
Referens: mylar membran
Strukturella fibrer
Twaron
Twaron
STR Solid Stripes™
High Modulus
Kolfiber
FÄRG
Svart
Svart
Svart
Film
Vikt gr/m², ca
321
325
300
355
Modulus i struktur
92
105
245
210
UV stabilitet
1,6
1,6
1,9
1
*(lämplig för båtar upp till 40 fot)
4T FORTE Naked är den ultimata utvecklingen av 4T FORTE med den högsta last/vikt ration per m². Speciellt utvecklad för Grand Prix-racing ger den bästa formstabiliteten relaterat till vikt, oavsett fabrikat på segel.
OneSails 4TForte N
4T FORTE™
225R
Referens: mylar membran
Strukturella fibrer
STR Solid Stripes™
High Modulus
Kolfiber
FÄRG
Svart/Svart
Film
Vikt gr/m², ca
270
355
Modulus i struktur
245
210
UV stabilitet
1,7
1
EXKLUSIVA FÖRDELAR
OneSails 4T FORTE är helt enkelt de bästa seglen tillgängliga på marknaden med avseende på kvalitet, teknologi, formbeständighet och hållbarhet. 4T FORTE har som standard ett antal exklusiva fördelar som påtagligt förbättrar prestanda, vikt och hanterbarhet.
 1. Segel i ett stycke utan begränsning i storlek
 2. Komposit-laminat byggt med MMS-teknologi i en vacuum-polymeriserad matris
 3. Värmeformad konstruktionsprocess
 4. Obrutna STR Solid Stripes™️
 5. OneSD™️ microchip för loggning
 6. Integrerade förstärkningar
 7. Integrerade lattfickor
 8. Dyneema liklinor
 9. Profilerade lattor
 10. Integrerade spridarförstärkningar
 11. Race segelsäck
OneSails 4TForte storsegel
M3 är uppbyggt av kontinuerliga, sammanhängande hig-modulous fibrer i en "limfri" lamineringsprocess vilket ger segel som är väldigt tåliga mot töjning men samtidigt mjuka och flexibla. Det ger ett material som är ett stort steg framåt jämfört med andra teknologier. Värme och tryck samverkar i en kontrollerad miljö tillsammans med polymer vilket smälter samman materialet, utan lim. 3 års garanti mot delaminering.
OneSails M3

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT SEGLA FORTARE OCH LÄNGRE!

kontakta oss!

RACING UNDANVINDSSEGEL

OneSails Racing undanvind

Undanvindssegel är antagligen den typ av segel som genomgått den största utvecklingen de senaste åren. Med hjälp av innovationer inom design, material och hantering är seglen mer effektiva i alla register. Undanvindssegel av idag är snabbare i alla vinklar och klarar vilar upp till 45° skenbar vindvinkel. Genom erfarenheter från flerbåts-tester vet vi att fart är lika mycket en funktion av form som storlek på spinnakers, speciellt i alla förhållanden utom platt undanvind. OneSails Sverige erbjuder en stor variation av undanvindssegel för racing och alla våra segel är specialdesignade för din båt.
Vår programvara tar hänsyn till båtens deplacement för att säkerställa att formen matchar båten. Därför pratar vi gärna med dig om just din båts egenskaper. Vi har erfarenhet från allt från America's Cup till One Design-jollar för att kunna ge dig bästa rådgivning.

Asymmetrisk

OneSails asymmetriska spinnakers finns i ett antal grundvarianter beroende på avsedda förhållanden. vi gör även anpassningar i form och material för att passa båten och den övriga garderoben.

IFS

Ett nytt koncept för segel på rulle där kabeln har ersatts av extra förstärkning i seglet självt. Det ger bättre prestanda, lägre laster och ett bredare register för seglet.

Symmetrisk

Symmetriska spinnakers anpassas efter båten och baseras på en bred erfarenhet, bl a från vindtunneln i Auckland. Vi använder endast de bästa materialen och tar hänsyn till de mätregler som båten skall seglas i.

Stagsegel

Stagsegel kan göra en signifikant skillnad på farten, inte minst på bana. OneSails har under många år utvecklat stagsegel, inte minst för ORCi-kappsegling.

Flygande fock

Utvecklad som ett hemligt vapen för ORCi-VM 2019 där seglet bidrog till guldmedaljen. Ett segel som kan användas som en fock i lättare vindar. Ger mer yta och används med fördel på sträckbogar. Använder IFS-systemet utan kabel.

LÄS MER Om Undanvind
OneSails undavind polar

Pris på nya segel

Vi ger dig mer än gärna ett förslag på nya segel!

Vilken typ av segel är du intresserad av?

Tack! Vi återkommer inom kort.

Protest! Någonting gick lite snett. Gör en 360 och försök igen. Tack!

telefon

Försäljning Mattias: 072 733 01 06
Mail: mattias@onesails.se

Loft Erik: 070 216 74 52
Mail: erik@onesails.se

Försäljning Marcus: 070 786 73 73
Mail: marcus@onesails.se

Loftet

Varvsvägen 5
613 35 Oxelösund

Service

Vi utför service på alla segel! Vinterförvaring, reparationer osv.