Segel till X-Yachts

Segel till X-Yachts

Snabba segel till X-båtar

Segel till X-Yachts är vi något av en specialitet hos OneSails. Genom åren har vi levererat segel till de flesta modeller och vi gör segel både för familje-cruising och på VM-nivå. Så sent som 2018 vann våra segel ORCi-EM på en X 41 och vi vann även X-35 VM 2018. Vi har även lång erfarenhet av X-332, X-362 och X-99.

Stor och fock till X-Yachts

Storsegel och fock till X-båtar

Vi har stor erfarenhet av vinnande storsegel och fock till X-båtar. Med tillgång till hela OneSails erfarenhet och forskning för projekt som vunnit flera VM kan vi erbjuda det allra bästa för X-båtar. Vi tillverkar främst membransegel som Vector2 och M3 med mer prestanda och lättare vikt, men även 4TForte för maximal prestanda. Det ger en båt som seglar bättre, kränger mindre och är enklare att hantera.

Spinnaker, gennaker och Code till X-Yachts

Under åren har vi utvecklat en hel del speciallösningar för olika X-båtar. Speciellt inför VM och EM i ORCi har projekt fokuserat på att ta fram både symmetriska och asymmetriska spinnakers som ger maximal prestanda och bra mättal. Optimeringar som kommer alla kunder hos OneSails till godo.
För short-handed och familjesegling är Code-segel och gennaker med IFS-teknologin ofta en riktigt bra uppgradering. IFS är lastbärande fibrer i förliket vilket gör att man inte behöver en kabel. Med IFS kan man även designa seglet friare vilket ger bättre prestanda, samtidigt som lasten i fall går ner dramatiskt.

Spinnaker till X-Yachts

Kontakta Mattias för mer information om segel till X-Yachts. Han har kappseglat X-båtar flitigt.
mattias@onesails.se
072 733 01 06

VÅRA TEKNOLOGIER

DÄRFÖR SKALL DU VÄLJA ONESAILS

UNIK TEKNOLOGI

I över 10 år har OneSails utvecklat unika tekniker för att tillverka segel i ett stycke och göra dem tillgängliga för både racing- och cruisingseglare

Prestanda

Egenskaper som låg vikt, förmåga att behålla formen och hållbarhet ger bättre prestanda jämfört med traditionella segel.

kvalitet

Segel som designas och tillverkas efter högsta standard av utvalda komponenter ger högsta kvalitet och hållbarhet. Våra exklusiva membran tillverkas i Europa och vi har ett eget loft för tillverkning i Sverige.

service

Service är en kärnverksamhet för oss på OneSails. Vi servar alla segel vid vårt fullt utrustade loft. Vi gör även översyner, service och reparationer.

design

Segel som designas och tillverkas efter högsta standard av utvalda komponenter ger högsta kvalitet och hållbarhet. Våra exklusiva membran tillverkas i Europa och vi har ett eget loft för tillverkning i Sverige.

svensk tillverkning

Vi är ett av få loft med tillverkning i Sverige. Det innebär att vi kan erbjuda dig all den service och kunskap som ett segelmakeri skall göra.