UTVALD UTRUSTNING FÖR AKTIV SEGLING

GENOM ÅREN HAR VI TESTAT DET MESTA - DETTA ÄR VÅRT URVAL AV DET VI SJÄLVA ANVÄNDER

Lager

Våra segel & utrustning på lager just nu
Rival 22 Genua 1
Rival 22 genua 1 förberedd för furlex rullsystem (går att konvertera). Contender CDX pro. Aldrig hissad.
 15 000 SEK
Ring: 070 216 74 52
J/70 Stor & Fock
J/70 Stor & Fock Marinex. Contender 5.46PK, seglad vid tre tillfällen.
 20 000 SEK
Ring: 070 216 74 52
606 Storsegel
606 Storsegel. Onesails Marrone-20. 5.46 PP. Seglad enbart på SM.
 8 500 SEK
Ring: 070 216 74 52
606 Spinnaker
606 Spinnaker. Onesails 6B-One. Vit SK75. Seglad enbart på SM.
 8 000 SEK
Ring: 070 216 74 52
606 Spinnaker
606 Spinnaker Onesails 6B-One. Vit/rosa SK75. Seglad enbart på SM.
 8 000 SEK
Ring: 070 216 74 52
606 Fock
606 Fock Onesails DrOne-20. 4,46 PK. Seglad enbart på SM
 5 000 SEK
Ring: 070 216 74 52

TÅGVIRKE

VI HAR TRE VARIANTER AV TÅGVIRKE: RACE, SPORT OCH CRUISE.
RACE ÄR DET ALLRA BÄSTA, SPORT EN BRA KOMBINATION AV PRESTANDA OCH PRIS OCH CRUISE FOKUSERAR PÅ PRIS MEN FORTFARANDE MED HÖG KVALITÉT.
Dyneema - Ocean 3000 XG
Ocean 3000 XG med SK78 Dyneema® är en universalprodukt som täcker upp en mängd olika användningsområden. Dyneema® SK78 är den högkapacitetsfiber som utgör grunden för många användningsområden inom segling. Den vidareutvecklade SL-beläggningen sörjer för god UV-stabilitet och förbättrar slitstyrkan. Pris per meter.
 41 SEK
Fall - Cruise - Sirius 1000
Sirius 1000 kombinerar många fördelar hos produkterna i performance-området med ett pris-/prestandaförhållande som tidigare bara polyesterprodukter kunde erbjuda. Dessutom uppnås optimala töjningsvärden för de typiska arbetsbelastningarna för tågvirke på performance-cruising-båtar. Pris per meter.
 45 SEK
Fall - Race - Admiral PRO
En Ocean 5000 kärna framställd med STS teknologi och en speciell impregnering, i kombination med det väl beprövade Polyester – Technora® höljet. Detta ger slutligen en topprodukt utan några kompromisser. Mycket lite töjning, nästan ingen creep och perfekt nötningsbeständighet sätter standarden för Grand Prixseglaren. Lättsplitsad. Pris per meter.
 145 SEK
Fall - Sport - Admiral 7000
Robline Admiral 7000 fallina för Sport-användning. Admiral 7000 består av en Dyneema® SK78-kärna med en tät 32-flätad mantel för optimerad stabilitet och töjningsvärden. Detta ger en extremt stabil, högteknologisk universallina med låg töjningsgrad som lämpar sig både som fall och skot. Pris per meter.
 66 SEK
Skot - Race - Admiral 10000
Skot för Race-användning. Admiral 10000 med Dyneema SK78 i kärnan och hölje i Technora/Polyester för bra grepp på winch. Enkel att splitsa och skala. Passar både som stor- och fockskot. Pris per meter.
 150 SEK
Skot - Sport - Sirius XTS
Sirius XTS är lämplig som skot för aggressiva vinschar. Kärnan av hybridfibrer garanterar dessutom låg töjning. Även speciellt för den ofta använda Spinlock® XTS avlastaren och når i denna mycket höga hållkrafter utan förtida slitage. Pris per meter.
 70 SEK
Skot Spinnaker/Gennaker - Race/Sport
Admiral 7000 med Dyneema® SK78-kärna med tät 32-flätat hölje för bästa stabilitet och töjningsvärden. Lätt att skala och splitsa. Pris per meter.
 66 SEK
Soft Shackle
Det moderna alternativet till shacklar i metall. Lätta med hög styrka. Kan användas till det mesta, fall, skot, gajar etc. Storlek efter brottslast. S: 1 ton, M: 2 ton.
 140 SEK
Splits - Avsmalning
Avsmalningssplits av mantel. Kan beställas vid order av tågvirke eller på dina befintliga Dyneema-tampar.
 435 SEK
Splits - Öga
Ögleplits - Brummel låssplits utan hölje. Kan beställas vid order av tågvirke eller på dina befintliga Dyneema-tampar.
 405 SEK

Block - Statisk linhantering

VÅRT URVAL AV DET BÄSTA FÖR ATT HANTERA DINA SEGEL
Harken Lead Ring
Harken Lead Rings är enkla och viktsparande ringar för att ersätta block vid statiska laster. En hårdanodiserad yta ger mindre friktion och de klarar höga laster. Används ofta för in- uthauler, kick, leda tampar och utväxlingar.
 179 SEK
Harken Element - Single
Harken Element moderna, robusta och eleganta block för höga laster. Sidoplattor i aluminium och kompositlager klarar höga laster till ett bra pris.
 475 SEK

Block - Statisk linhantering

VÅRT URVAL AV DET BÄSTA FÖR ATT HANTERA DINA SEGEL
Harken Lead Ring
Harken Lead Rings är enkla och viktsparande ringar för att ersätta block vid statiska laster. En hårdanodiserad yta ger mindre friktion och de klarar höga laster. Används ofta för in- uthauler, kick, leda tampar och utväxlingar.
 179 SEK
Harken Element - Single
Harken Element moderna, robusta och eleganta block för höga laster. Sidoplattor i aluminium och kompositlager klarar höga laster till ett bra pris.
 475 SEK

Elektronik

VÅRT URVAL AV DEN BÄSTA ELEKTRONIKEN FÖR DIN SEGLING
Garmin AIS™ 800 Blackbox Transceiver
Din fartygsinformation skickas till andra AIS-mottagare via lättanvänd, pålitlig kommunikation samtidigt som den tar emot AIS-måldata. En sändningseffekt på 5 watt i klass B/SO ger snabbare positionsrapportering än någonsin. Inbyggd GPS med kontakt för extern antenn NMEA 2000®-anslutning för enkel integrering med kompatibla plottrar och multifunktionsskärmar. En inbyggd VHF-antennsplitter gör att VHF och AIS kan dela en och samma antenn.
 9 490 SEK
Garmin GNX 20
Stora lättavlästa svarta siffror och grafik på vit eller färgsatt bakgrund ger hög kontrast och läsbarhet; välj mellan 7 färgers bakgrundsbelysning. Glass-bonded display med anti-reflex gör att ingen kondens uppstår. Inställningsbara användarprofiler för segel- och motorbåtar för att presentera den viktigaste datan för båttypen. Låg strömförbrukning (25 mA) med 350 mW (ingen bakgrundsbelysning)/400 mW (medelhög bakgrundsbelysning). 5 display konfigurationer plus mätare- och grafiklägen för att visa djup, fart, vind och over 50 andra marin- och båtparametrar.
 3 390 SEK
Garmin GNX™ 120 7" Display
Glaskantad bakgrundsbelyst LCD-skärm med hög precision motverkar imma. Stora siffror på 51 mm (2 tum) som är de största i sin klass. Ger den information du behöver för att fatta välgrundade beslut. Visar mer än 50 sjöfarts- och båtparametrar för vind-, havs- och farkostförhållanden. Integrerat seglingsekosystem som möjliggör smidig delning av seglingsdata mellan Garmin-enheter.
 7 550 SEK
Garmin GNX™ Wired Sail Pack 52
Inkluderar GNX Wind, gWind™ Wired, GNX™ 20 och DST800 Instrumenten GNX Wind och GNX 20 har väl synlig, svartvit LCD-skärm gWind Wired-givaren har en trebladig propeller och twin-fin-design Genomskrovsgivaren DST800 smart ger information om vattendjup, fart genom vattnet och vattentemperatur Enkel plug-and-play-installation mellan Nexus, Garmin-plottrar, NMEA 2000® och USB
 16 550 SEK
Garmin GNX™ Wireless Bundle för segling 52
Innehåller de marina instrumenten Garmin GNX™ Wind och GNX 20, gWind™ Wireless 2-givare och smart DST800-genomskrovsgivare Instrumenten GNX Wind och GNX 20 har väl synlig, svartvit LCD-skärm gWind Wireless 2-givare eliminerar kabeldragning genom master upp till 15 m (50 fot) DST800-givaren ger information om vattendjup, fart genom vattnet och vattentemperatur Enkel plug-and-play-installation med NMEA 2000®-nätverk
 16 550 SEK
Garmin Quatix 5 Marin Smartwatch
Du kan ansluta den till kompatibla Garmin-plottrar och andra enheter för att få tillgång till fjärrstyrning3 av autopilot, fjärrstyrd waypointmarkering, datastreaming, assistans vid kappsegling och mycket mer. Med den inbyggda FUSION-Link™ Lite-appen kan du styra anslutna StereoActive™-produkter och andra ANT®-aktiverade stereomodeller (RA70/BB100). Elevate™-pulsmätning vid handleden1. Uppkopplade funktioner innefattar smartaviseringar, automatiska överföringar till vårt träningscommunity Garmin Connect™ och personlig anpassning med hjälp av kostnadsfria urtavlor och appar från Connect IQ™.
 4 955 SEK
Garmin VHF 215i
Standardklass D DSC-funktionalitet (Digital Selective Calling) (nödanrop och direktuppringning med användarprogrammerade MMSI) 25-Watts sändningseffekt med inbyggd GPS. Kompatibel med GHS™ 11i för en andra station. Förprogrammerad med internationella marina kanaler. Löstagbar handmikrofon kan flyttas bort från radion. Enkel plug-and-play installation och integration med plottrar och multifunktionsskärmar via nätverket NMEA 2000®
 5 050 SEK
Garmin gWind Race vertikal
gWind Race är utformad för racing och är en vertikal vindgivare som gör att turbulens som skapas runt masttoppen elimineras. gWind Race vindgivaren har en trebladig propeller för mer exakt TWS i svag vind medan twin-fin-designen med sina två fenor ger en stabilare TWA avläsning. Den trebladiga propellern är alltid mer effektiv, till skillnad från en vindgivare med skovlar. I kombination med optisk avläsning ger den här givaren överlägsen noggrannhet vid låga vindhastigheter och ger precision och avläsning. Det medföljande GND 10 Black Box interfacet integrerar Garmin med Nexus produkter. Alla data i Nexus nätverket konverteras till NMEA 2000 och ger därmed full kompatibilitet och två-vägs kommunikation mellan Nexus instrumentserie och Garmin kartplottrar.
 10 990 SEK

Däcksutrustning

VÅRT URVAL AV DEN BÄSTA DÄCKSUTRUSTNINGEN FÖR DIN SEGLING
McLube OneDrop
Ger mindre motstånd på kullagrade block, skotvagnar och annat som använder kullager. Rekommenderas av Harken. Rengör, smörjer och håller kullager rena.
 165 SEK
Harken OneTouch 10" winchhandtag
Harken OneTouch är ett nytt winchhandtag med enhands-grepp vilket gör det enkelt och säkert att hantera. Kullagrat handgrepp med kula för två-handsgrepp.
 1 150 SEK
McLube Speed Polish Antifoul
Polish med visst skydd mot beväxning för använding under vattenlinjen. Citrusbaserat och 100% nedbrytningsbart. Kan användas på ren gelcoat eller utanpå färg för extra fart. Mycket populärt på jollar och sportbåtar men användes även under Volvo Ocean Race.
 565 SEK
McLube Hullkote Speed Polish
Polish som rengör, skyddar och ger en högbland finish som stöter bort vatten. Citrusbaserad och miljövänlig. Håller upp till en säsong på skrovsidor. Användes av båtarna på Volvo Ocean Race. 423ml.
 465 SEK
Gennakerpeke - Seldén kolfiberrör med ändstycken
Seldéns utskjutbara bogspröt för gennakersegling levereras som byggsats för däcksmontage, där två däcksöglor placeras i linje med stävbeslaget. Stävbeslaget består av en rostfri ring med polyamid- bussning genom vilken bogsprötet skjuts fram i aktivt läge. När du har tagit ner gennakern dras bogsprötet tillbaka och säkras i den aktre däcksöglan. Bogsprötets inre ände är försedd med en fjäder-belastad låsning för enklast möjliga hantering.
 11 810 SEK
Spinnakerbom - Seldén kolfiberrör med ändstycken
Seldén har utvecklat en egen datorstyrd tillverkningsmetod, där en förbearbetad (s.k. pre-preg) tråd lindas upp på en cylinder innan den bakas i ugn. Med denna teknik kontrollerar vi tillverkningsprocessens alla steg och garanterar en jämn och hög kvalitet på slutprodukten. En av de riktigt stora fördelarna med Seldéns produktionsmetod är just att uppnå tillräckligt hög hållfasthet, på de ställen där belastning och slitage är som störst. Kit med ändstycken för end-for-end gippning.
 9 005 SEK
Wichard Quick release snap shackle swivel
Wichard Quick release snap shackle swivel för fall och gajar.
 905 SEK
Wichard Snap Shackle Swivel
Wichard Snap Shackle Swivel för fall och gajar.
 725 SEK
Wichard Speedlink snap shackle
Wichard Speedlink Snap Shackle med trigger för fall och gajar.
 1 920 SEK

Personlig utrustning

Personlig utrustning för aktiv segling
Harken Reflex Handskar - Långa fingrar
Seglarhandskar av hög kvalitét. Långa fingrar för bättre skydd och värme. Pekfinger och tumme korta.
 425 SEK
Spinlock - Deckvest 5D
Uppblåsbar flytväst med 170N flytkraft. Smidig passform för bra rörlighet. Godkänd för Special Regulations Cat III, t ex Gotland Runt. Storlekar: Size 1 60-90cm (23-35.5") Bröstkorgsmått Size 2 72-125cm (29-49") Bröstkorgsmått Size 3 100-150cm (38-59") Bröstkorgsmått
 3 450 SEK
Spinlock - Knäskydd
Spinlock Prestanda knäskydd. Bekväma och luftiga knäskydd med skydd för knäskålen. Öppna vid knävecket för bättre komfort.
 889 SEK
Spinlock - Mast Pro Harness
Sele för riggarbeten. Säkrare och smidigare än båtmansstol. Justerband för midja och benremmar.
 2 250 SEK
Spinlock Säkerhetslina
Säkerhetslina Spinlock Prestanda. Elastisk med två krokar och en ögla godkänd för OSR Cat 0, 1, 2 och 3.
 1 550 SEK
Wichard Offshore kniv med spike
Den ultimata kniven för seglare. Kniv, spike och shackelöppnare. Rostfritt blad med specialbehandling klarar även Dyneema.
 635 SEK